Split: kaznena prijava protiv muškarca koji je dječaku dao petarde

Splitska policija je protiv 45ogodišnjeg M. G. iz Splita podnijela kaznenu prijavu zbog toga što je petogodišnjem dječaku u Potravlju dao petarde i nagovorio ga da ih zajedno s njim baca u spremnike napuštenih automobila uslijed čega je dječak prekjučer zadobio teške opekotine.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno kako je M. G. dječaku dao nekoliko petardi koje su zajedno bacali u spremnike napuštenih vozila u blizini dječakove kuće u Potravlju kod Vrlike, priopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Kad su petardu ubacili u zastavu 128, zaostale benzinske pare su se zapalile, a plamen je zahvatio dječaka nanijevši mu opekotine prsa i ruku I, II i III stupnja. Prijavljeni je zadobio opekotine ruku.

Policija ne navodi je li M. G. ista osoba za koju je najprije javljeno kako je prolaznik koji je dječaku pritekao u pomoć i pri tom se sam ozlijedio.

Protiv M. G. je podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Petogodišnjak, koji ima iste inicijale kao i prijavljeni, ali nije poznato jesu li u srodstvu, nalazi se na Jedinici intezivnog liječenja splitske Kliničke bolnice i izvan je životne opasnosti.

(Hina) xdstr yjn

Pročitajte više