Split: Mladić više sati zatočio obitelj i prijetio ubojstvom

DVADESETTROGODIŠNJI Ivica L. iz Splita jučer kasno popodne zatočio je u stanu u Dobrilinoj ulici majku, baku i nepokretnog djeda, o čemu su policiju obavijestili susjedi koji su prijavili viku i zapomaganje ukućana, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi splitskodalmatinskoj.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su zatekli R.J. (1934.), baku Ivice L., koju je zajedno s nepokretnim djedom Ivica potjerao iz kuće nešto poslije 18 sati, prije dolaska policije. R.J. je policiji rekla kako njezin unuk u stanu prijeti da će ubiti majku R.J. (1958.), te da joj drži nož pod vratom.

Na mjesto događaja zatim su stigli i pripadnici specijalne policije, kao i temeljna kriminalistička policija. Nešto prije 20 sati iz stana je izašla majka R.J. rekavši da ju sin nije ozlijedio, ali da je on u stanju duševnog rastrojstva i prijeti se samoubojstvom.

Policija je zatim ušla u stan pokušavši razgovarati s Ivicom, koji je tada izletio iz svoje sobe s podvodnom puškom i harpunom uperenim u policajce, vikavši da će ubiti prvog policajca koji mu se pokuša približiti.

Policajci su se nakon toga povukli iz stana i blokirali prilaze stubištu, pokušavajući i dalje stupiti u kontakt s Ivicom koji je odbijao mogućnost da mirno izađe iz stana. Sve je potrajalo do 21,30 sati kada je Ivica pristao da u stan uđe njegov prijatelj iz susjedstva L.P. (1978.) koji ga je pokušao odgovoriti od nauma da se ubije.

Nakon nekog vremena Ivica je prijatelja udario pivskom bocom po glavi, ali ga je on, unatoč tomu, uspio izgurati do ulaznih vrata stana gdje su intervenirali policajci i uspjeli ga vezati.

Ivica je odveden u bolnicu na Firulama gdje su liječnici utvrdili da je lakše ozlijeđen (površinske posjekotine po prsima i rukama koje si je sam nanio za vrijeme boravka u stanu), poslije čega je hospitaliziran na Odjelu psihijatrije.

U splitskoj policiji ističu da će kriminalistička obrada nad Ivicom biti naknadno provedena zbog sumnje da je počinio kaznena djela sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti i nasilničkog ponašanja u obitelji.

Pročitajte više