Split opet užasno smrdi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

POSLJEDNJA dva dana splitsko smetlište Karepovac opet smrdi, javlja Dalmacija Danas. Najviše smrdi u istočnim dijelovima grada, ali se neugodan miris osjeti i na zapadu grada. U petak ujutro je neugodne mirise dodatno gradom širilo jugo.

Na nedavnoj konferenciji za novinare nadležni su rekli da se premjestilo 99 posto otpada i da je ostala tek “kap u moru” onoga što još treba premjestiti. Izgleda da je “kap u moru” bila dovoljna da stanovnici nekih dijelova Splita i Solina ponovno moraju stavljati maske na lica.

"Istočna strana Karepovca je uređena, tu su radovi gotovi. Na nedavnoj prezentaciji naglasili smo da ćemo na mjestima kuda prolaze obodna i pristupne ceste imati još nekoliko mikrolokacija koje će trebati kopati. Prije dva dana imali smo situaciju koja je najnepovoljnija za širenje neugodnih mirisa, a to je temperaturna inverzija, odnosno kada se zrak ne uzdiže nego ostaje 'zarobljen' uz tlo. Jednu od mikrolokacija smo otvorili da se prozrači, a taj je zahvat današnjim danom završen. Sada već znamo da imamo tri takve mikrolokacije.

Sljedeća nam dolazi na red za desetak dana, međutim najbitnije je da se radi o radovi do maksimalno dva dana", kazao je Arsen Tonšić, prokurist tvrtke G.T. Trade d.o.o. Split.

Već se sutra, dodao je, očekuje poboljšanje situacije.

Pročitajte više