Split: uhićeni svodnici

Zbog utemeljene sumnje da su počinili kažnjivo djelo svodništva na štetu 20godišnje djevojke iz Krapine istražnom sucu Županijskog suda u Splitu privedeni su danas J.T. (28) i njegova tri godine mlađa suradnica I. Š., izvijestio je načelnik Ureda načelnika splitskodalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

Na temelju obavijesti i podataka službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU-a utvrdili su kako su se J. T. i I. Š., oboje iz Splita, u rujnu prošle godine preko oglasa povezali s djevojkom iz Krapine nudeći joj posao maserke. Kad je došla u Split, tražili su od nje da pruža i seksualne usluge korisnicima masaže.

I.Š. je prijavljena i za zloporabu droge i krivotvorenje novca, a zajedno se s oštećenom djevojkom, izvijestila je policija, uselila u stan u Splitu, gdje su preko oglasa nastavile pružati seksualne usluge. I. Š. je zaradu zadržavala za sebe, a djevojka je polovicu svoje morala davati J.T.-u.

U početku studenog preselile su se u drugi stan, koji je unajmio J.T., i ondje su nastavili "posao" sve do jučer, odnosno dok nisu uhićeni.

Policija je kriminalističkom obradom utvrdila osnovanu sumnju i da je I. Š. od zarade prostitucijom kupovala heroin koji je dijelom sama trošila, a ostatak je intravenozno ubrizgavala oštećenoj djevojci.

Pretragom stana kod I. Š. je pronađeno i oduzeto više tableta heptanona, nekoliko šprica s otopinom heroina i bočica s otopinom heptanona, te jedna, najvjerojatnije krivotvorena, novčanica. U stanu je pronađeno i oduzeto osobno računalo, više mobitela, CD-ova s filmovima i glazbom, te nešto više od 20 tisuća kuna, 100 američkih dolara i 790 eura.

Istražni je sudac nakon preslušanja odredio pritvor za J.T. i I.Š.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više