Split: Županijski SDP ogorčen županovim izjavama

ČELNICI SDP-a Splitsko-dalmatinske županije danas su na konferenciji za novinare izrazili ogorčenost najnovijim izjavama župana Branimira Lukšića i njegovih zamjenika Joška Kovača i Tadije Baruna, koji traže Vladinu odgovornost za teško gospodarsko stanje i nezaposlenost u Dalmaciji.

Predsjednik županijskog SDP-a, saborski zastupnik Vedran Lendić, ocijenio je kako je stanje upravo obrnuto" jer Dalmacija u sadašnjoj Vladi uživa apsolutan prioritet".

Vlada je prihvatila i provodi jadransku orijentaciju, gradi autocestu Zagreb - Split, a od kada traje mandat ove Vlade u jadranske otoke uloženo je dvije milijarde kuna. I sve to rješavajući teške probleme i dubioze što ih je ostavila HDZ-ova vlast koja danas najviše laže i podmeće Vladi", ocijenio je Lendić. Željan Radojković, član Predsjedništva županijskog SDP-a i predstojnik Ureda državne uprave u Splitu kazao je kako se upravo sada, kad Vlada hoće dokazati Europi da joj je Hrvatska pravi partner, neki taj proces žele usporiti. I to zato, dodaje, što im odgovara izolirana Hrvatska jer se "njom onda lakše vlada i lakše se pune džepovi".

 "Župan Lukšić plače zbog rasprodaje Dalmacije, a zaboravlja da je on bio župan i u vrijeme kad je Dalmacija uistinu rasprodana i kad su po njoj harali Kutle i slični. Župan nikako ne priznaje da autocesta dolazi u Split, a to je, na njegovu žalost, djelo upravo ove Vlade", rekao je Radojković.

Pročitajte više