Splitska bolnica optužila mostovku da laže. Donosimo njezin odgovor

Foto: Pixsell/Patrik Macek

NAKON što je splitska bolnica optužila zastupnicu Mosta Ivanu Ninčević Lesandrić da laže, Index donosi njezin odgovor.

Podsjetimo, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović opovrgnuo je izjavu Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC-u Split obavili kiretažu bez anestezije, ustvrdivši da se radilo o drugom zahvatu - vakuumskoj aspiraciji, koja je obavljena kako treba. Uz to, ustvrdio je da se radi o postupku koji traje "vrlo kratko".

"Isuse bože, u šoku sam"

Ivanu Ninčević Lesandrić nazvali smo odmah nakon što se oglasila splitska bolnica i proglasila je lažljivicom. Bila je, najblaže rečeno, iznenađena.

"Isuse bože, u šoku sam", rekla nam je. 

S obzirom na to da u bolnici tvrde da je vakuumska aspiracija postupak koji traje vrlo kratko, a Mostova zastupnica opisala je postupak koji je uz neopisivu bol trajao pola sata, pitali smo je kako to komentira.

"Ja to nisam mogla izdržati u komadu, tko bi normalan to mogao izdržati?" rekla nam je Ninčević Lesandrić.

"Sad je jasno zašto su žene koje su ovo prošle dosad šutjele"

"Zaista je neprimjereno, neetički i za jednog liječnika krajnje diskutabilno da ovako iznosi anamnezu i moj slučaj u detalje a da se mene o tome apsolutno ništa ne pita. O razlikama postupka kiretaže i aspiracije zaista neću raspravljati. Otišla sam upravo na Google i pročitala što je ovo što doktor navodi i vidim da je to samo drugačiji oblik kiretaže", rekla nam je Ninčević Lesandrić.

"Navodi da je čišćenje maternice postupak u kojem su 'me samo takli' i zbog toga svezali - to je van svake pameti svim ženama koje su ovo prošle. To je bio spontani pobačaj, doktorica mi je rekla da moramo napraviti kiretažu, anestezije nije bilo, a o doktorima i sestrama ni jedne pritužbe nisam imala ni rekla. Poanta je da sam se obratila ministru zdravstva da se ovakve stvari ne ponavljaju, a ne da razglabamo na ovoj razini, kako šef ginekologije u Splitu očito želi. Zbog njegovog istupa ću poduzeti određene korake", rekla nam je Ninčević Lesandrić. 

"Zaista je strašno ići na ovakav način opovrgavati bolno iskustvo mene i tisuća žena, a sada je i jasno zašto su do sada šutjele", zaključila je Mostova zastupnica,.

Pročitajte više