Srbija: Ministar policije očekuje uhićenje Milorada Lukovića legije

SRBIJANSKI ministar unutarnjih poslova Dušan Mihajlović izjavio je da očekuje uhićenje Milorada Lukovića Legije, bivšeg zapovjedika "Crvenih beretki", prvoosumnjičenog za sudjelovanje u organizaciji ubojstva premijera Zorana Đinđića, prije nego "slučaj Zemunski klan" bude zaključen.

"Ne mogu komentirati strane i domaće spekulacije da je Legija u Den Haagu, Francuskoj, Grčkoj, Hercegovini, kod svojih partnera i suradnika", kazao je Mihajlović "Večernjim novostima". On je dodao da je "udarni dio" policijske akcije Sablja odavno završen, ali da ona još traje, te da je "sve jasno u vezi s atentatom na premijera Đinđića".

Haaški optuženici, uhićeni dan nakon atentata na premijera Đinđića 12. ožujka ove godine, Jovica Stanišić, bivši načelnik Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije i Franko Simatović, osnivač i prvi zapovjednik "Crvenih beretki" nisu obuhvaćeni kaznenom prijavom za atentat, kazao je ministar Mihajlović. On je rekao da vlastima "javnost ne bi oprostila da, nakon svega što je viđeno, nisu privedeni osnivač i organizator Crvenih beretki", te da je "dobro ono što se čulo što oni znaju o organiziranom kriminalu u Srbiji".

Stanišića i Simatovića nedavno je optužilo Haaško tužiteljstvo, te je u tijeku postupak nakon kojega se očekuje njihovo izručenje Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više