Srbija uvodi strože kazne za nepoštivanje mjera, izricat će se na licu mjesta

Foto: EPA

U SRBIJI će se početi s oštrijim kažnjavanjem za nepoštovanje epidemioloških mjera, zbog čega će Skupština Srbije već na prvoj redovnoj sjednici usvojiti izmjene nekoliko zakona.

Tako bi se ubuduće nenošenje maski u zatvorenim prostorima kažnjavalo s 5000 dinara (oko 325 kuna), ali na licu mjesta, bez sudskog procesa kao što je trenutno slučaj, javlja Blic.

Srpski krizni stožer danas, suprotno očekivanjima, nije donio nijednu odluku o uvođenju novih mjera, iako su jučer članovi tog tijela najavljivali da će jedna od novih mjera biti uvođenje obaveznog PCR testa za ulazak u zemlju.

Nakon razmatranja trenutne epidemiološke situacije u Srbiji, krizni stožer je danas poručio da će sve dosadašnje mjere u borbi protiv koronavirusa morati oštrije primjenjivati.

"Ovoga puta nismo donijeli nove mjere ni pooštravali postojeće, već samo inzistiramo da se mere poštuju i da se sve provede rigorozno", istaknuo je imunolog dr. Srđa Janković nakon sjednice kriznog stožera i dodao da se radi na pravnom okviru.

To znači da će nenošenje maske, izmjenom zakona, i službeno postati prekršajem, što će omogućiti da se kazne izdaju na licu mjesta. 

Pročitajte više