središnji predizborni skup hdz-a za 7. izbornu jedinicu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader večeras je u Karlovcu na središnjem predizbornom skupu za 7. izbornu jedinicu pozvao birače da 23. studenoga "smijene Račana i njegovu nesposobnu vladu".

Sanader je poručio SDP-u da su svoj izborni slogan "Da za Hrvatsku" trebali primijeniti 25. lipnja 1991. u Saboru kada se glasovalo o ustavnoj odluci o samostalnosti i suverenosti Hrvatske, a tada su napustili saborske klupe i "nisu htjeli dići ruke za Hrvatsku". Sadašnji slogan SDP-a "Da za Hrvatsku" licemjeran je jer su to trebali učiniti prije 12 godina, rekao je Sanader.

HDZ je na večerašnjem predizbornom skupu u Karlovcu za 7. izbornu jedinicu predstavio 14 kandidata svoje liste za Hrvatski sabor. Govoreći o jamstvu da će HDZ u iduće četiri godine vratiti ponos Hrvatskoj, hrvatskom čovjeku, braniteljima i umirovljenicima, Sanader je rekao da su u 7. izbornoj jedinici jamstvo sami kandidati jer su svi redom vrsni - od Miomira Žužula, Branka Vukelića, Branimira Paseckog, Kolinde Grabar-Kitarović do Ivana Vučića i drugih.

(Hina) vh mć

Pročitajte više