Srića: Nemojte plaćati račune za vrtiće dok se Bandić i SDP ne dogovore



VRTIĆI su postali najmlađi taoci hrvatske političke scene, poručuje Velimir Srića, predsjednik zagrebačkog HSLS-a, koji Zagrepčanima savjetuje sljedeće: "Nemojte platiti račune za vrtiće, jer moramo pričekati legalni rasplet ove političke borbe".

"Mi ne želimo anarhiju, kako SDP predlaže paranje uplatnica. Mora postojati sustav pritiska kojim će se utjecati na ovakav neodrživi politički sraz između gradonačelnika i SDP-a", kaže Srića, te dodaje da je Zagreb već predugo talac političkog prepucavanja između Milana Bandića i njegove bivše stranke.

"Glavne žrtve tog sramotnog predizbornog igrokaza postala su djeca vrtićkog uzrasta i njihovi roditelji. U normalnim društvima djeca su najveće bogatstvo. U Zagrebu ona su postala pijuni u beskrupuloznoj borbi za političke bodove", tvrdi Srića.

HSLS stoga traži da se postojeće stanje hitno prekine, te da se SDP i Bandić dogovore oko kompromisnog rješenja prema koje se cijene vrtića subvencioniraju socijalno ugroženim porodicama na temelju dohodovnog cenzusa. HSLS smatra da predloženi maksimum s 2000 treba smanjiti na 1000 kuna, a nastalu razliku pokriti rebalansom proračuna.

"Ne uspije li se ovakvo pravedno i razumno rješenje donijeti i sprovesti do prvih dana rujna, bit će to sigurni znak da Zagreb treba prijevremene izbore, jer aktualna vlast politikantstvo stavlja ispred interesa svojih građana!", zaključuje Srića.

Pročitajte više