Srpska premijerka rekla da ne razumije zašto građani prosvjeduju

SRPSKA premijerka Ana Brnabić večeras je u razgovoru za RTS kazala kako nije sretna što je došlo do okupljanja građana ispred skupštine, ali da je dobro dokle god je prosvjed miran.

"Nisam sretna što se okupljaju jer svako okupljanje je i rizik, ali dokle god nose maske, poštuju mjere i dokle god su prosvjedi mirni, dobro je", rekla je Brnabić. Ona očekuje da prosvjedi cijelu večer ostanu mirni te da se neće ponoviti slike od prošle dvije večeri.

Kazala je da je sada najvažnija borba s koronavirusom i da oko toga mora postojati solidarnost kako bi se pomoglo zdravstvenim djelatnicima, a da će biti vremena za političke borbe.

"Ovo nije vrijeme, jedina i najvažnija borba u kojoj moramo pobijediti je koronavirus, ne može vlada sama, ne može vlada s predsjednikom, već svi mi zajedno", poručila je premijerka gostujući na Prvoj TV. Rekla je i kako ne razumije zašto građani prosvjeduju, prenosi Blic.

"Sigurna sam da je riječ o političkom prosvjedu. Bez omalovažavanja ovog skupa, takve su parole, te parole su protiv predsjednika, vlade, mene osobno. To je u svakoj demokratskoj zemlji normalno", dodala je.

Pročitajte više