Srpska radikalna stranka ima najviše birača-ankete

SRPSKA radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja (SRS) osvojila bi najviše glasova na izborima u Srbiji da su oni održani potkraj prošloga mjeseca, objavio je novosadski "Radio 021".

Prenoseći rezultate istraživanja koje je provela agencija "Skan" Radio je objavio da bi SRS osvojila 33,7 posto glasova građana, dok je druga po snazi Demokratska stranka za koju bi se opredijelilo 27 posto glasača.

Zastupnike bi u srbijanskoj skupštini imala još i stranka tajkuna Bogoljuba Karića Pokret snaga Srbije (10 posto), Demokratska stranke Srbije Vojislava Koštunice (8 posto) i Socijalistička stranke Srbije (5,3 posto).

Na izbore bi u najboljem slučaju izašlo oko 40 posto građana, izjavila je direktorica agencije "Skan" Milka Puzigaća.

Ona je također rekla da bi građani bili nezadovoljni svakom vlašću jer su najčešće mišljenja da se društvene promjene na bolje ne mogu brzo izvesti.

"To je i glavni razlog zbog kojeg građani iako nezadovoljni radom vlade Srbije u najvećoj mjeri ne žele nove izbore", rekla je Milka Puzigaća.

Istraživanje nadalje pokazuje da ulazak zemlje u NATO podržava trećina građana, dok je broj pristaša ulaska u "Partnerstvo za mir" i Europsku uniju dvostruko veći.



Pročitajte više