Srpski pokret obnove ući će u manjinsku ili većinsku vladu

SRPSKI pokret obnove Vuka Draškovića odlučio je u nedjelju, na sjednici Glavnog odbora, podržati ulazak te stranke, koja je u koaliciji s Novom Srbijom Velimira Ilića osvojila 22 mandata u parlamentu, u buduću vladu Srbije, bez obzira da li će vlada biti manjinska ili većinska.

Predsjednik stranke Vuk Drašković na nedjeljnoj sjednici Glavnog odbora optužio je Demokratsku stranku Borisa Tadića i Zorana Živkovića za "opstrukciju" dosadašnjih pregovora o formiranju vlade, jer je ta stranka odgodila za nedjelju zakazanu sjednicu svog Glavnog odbora, na kojoj se trebalo odlučiti o podršci manjinskoj vladi.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica u petak je iznio prijedlog da se formira manjinska vlada te stranke s G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicijom Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije, uz podršku Demokratske stranke, koja ne bi sudjelovala u budućoj vladi.

Nastavak pregovora stranaka demokratskog bloka o sastavu vlade Srbije očekuje se, kako je najavljeno, tijekom idućeg tjedna.

Pročitajte više