Stanovnici Borovja i Savice žale se na nesnosan smrad: "Traje tjednima, grize za oči"

Foto: Index

STANOVNICI zagrebačkih naselja Borovje i Savica žale se na, kako kažu, nesnosan smrad s Jakuševca koji se već tjednima širi njihovim kvartovima. Na društvenim mrežama se žale da je smrad prvo što udahnu pri otvaranju prozora, a navode da su sve prijavili i gradskoj upravi. Nešto mirisnijem zraku ne pridonosi ni činjenica da su im naselja zatrpana smećem.

''Nikad ovako nije smrdjelo, grize za oči'', ''Svaki dan se gušimo u smradu, a po njima je sve u najboljem redu'', ''Ovaj smrad iz mrtvih budi'', ''Ne može se disati, tjera me na povraćanje'', samo su neki od komentara.

''Uvidom u rezultate mjerenja od 4.10. do 5.10.2022., vidljivo je da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti onečišćujućih tvari parametara kvalitete zraka, odnosno onih koji utječu na kvalitetu življenja (pojava neugodnih mirisa)'', odgovorio im je, navode, voditelj Odjela za zdravstvenu ekologiju Dragan Grubeša.

"Ozbiljno žalim zbog kupnje stana na Borovju"

Stanovnici kažu da im je kvaliteta života pala zbog neugodnih mirisa koji im uzrokuju glavobolje i tjeraju na povraćanje, a više ne mogu ni otvoriti prozore. Neki od njih navode i da žale zbog kupnje stana na ovom području.

''Stanovnici mjesnih odbora Jakuševec i Hrelić dobivaju naknadu zbog umanjene kakvoće življenja, a mi dobivamo odgovor da je sve u redu dok istovremeno izlazimo van bježeći što prije iz kvarta jer ti se od smrada povraća. Dok sam kupovala stan, svi su govorili da se na ovom području rijetko kad osjeti smrad s Jakuševca, no zadnjih mjesec dana nikom nije jasno što se događa, a ja ozbiljno žalim zbog kupnje stana na Borovju gdje je cijena kvadrata skočila u nebo, a od smrada ne možeš živjeti'', kaže nam Ingrid koja je prije tri mjeseca doselila na Borovje.

Gradu Zagrebu smo poslali upit o ovom slučaju, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo. 

Pročitajte više