Stanovnici Srinjina na tri sata blokirali županijsku cestu Žrnovnica -Srinjine

MJEŠTANI Srinjina kod Splita danas su kod ulaza u kamenolom u tom mjestu na tri sata zapriječili promet županijskom cestom Žrnovnica Srinjine, zahtijevajući nastavak radova na rekonstrukciji te ceste i zabranu daljnje eksplatacije kamenoloma.

Dvjestotinjak mještana Srinjina, "oboružano" transparentima s porukama gradskim i županijskim čelnicima, zapriječilo je promet županijskom cestom Žrnovnica - Srinjine, iskazujući tako nezadovoljstvo zabranom daljnih radova na njezinoj rekonstrukciji koju je donio Općinski sud u Splitu na zahtjev Zvonimira Novakovića, vlasnika osam tisuća četvornih metara zemljišta uz cestu, jer mu nije plaćena naknada za zemljište.

Osim toga mještani Srinjina prosvjedom žele dati do znanja i kako se protive zahtjevu Konstruktor - Inženjeringa, koncesionara kamenoloma, za otvaranjem novog eksplatacijskog polja iako je Grad Split ranije donio odluku da se kamenolom sanira i zatvori do 2010. , kazao je jedan od organizatora prosvjeda, nezavisni vjećnik u mjesnom odboru Jure Čović.

Mještani Srinjina zahtjevaju da se radovi na cesti Žrnovnica - Srinjine što prije nastave i dovrše, jer ovako su, ustvrdio je Čović, odsječeni od svijeta. Naglasio je kako su ti zahtjevi jednostavni i razumni te da se mogu ispuniti u vrlo kratkom roku.

Čović je najavio mogućnost ponovnog okupljanja u nedjelju, no, to, kako je rekao, ovisi o predstojećim razgovorima sa županijskim čelnicima.

Cesta Žrnovnica - Srinjine trebala je biti otvorena za promet 15. srpnja, no, kako zbog spomenutih imovinsko - pravnih problema, dio ceste još nije asfaltiran, otvaranje je odgođeno do daljnjega, a promet se, unatoč tome, svakodnevno odvija.

Pročitajte više