Što im bi: Mladež HČSP-a prijavila pa otkazala skup na dan održavanja splitskog Gay Pridea

U ROKU od svega par sati, mladež HČSP-a prvo je prijavila, a onda otkazala svoj skup, koji se trebao održati u subotu, baš na dan održavanja splitskog Gay Pridea. Nije poznato zašto je došlo do otkazivanja, premda neslužbeno doznajemo da su se HČSP omladinci opravdali unutarstranačkim prijeporima oko održavanja skupa. Pokušali smo situaciju provjeriti u stranci, no Luka Podrug, HČSP-ov gradski vijećnik, nije nam se javio na mobitel.

Teror perverzije ili borba za ljudska prava?

Izgleda da je mladež uranila sa svojom odlukom o skupu koji je, nesumnjivo, trebao parirati gay povorci, na kojoj se očekuje 200-ak sudionika. Svoje sudjelovanje najavili su i neki eminentni splitski intelektualci, poput novinara Jurice Pavičića i Damira Pilića. I oni će u kolonu, jer smatraju da se time štite ljudska prava i slobode.

HČSP-ovci, međutim, ne dijele njihovo mišljenje. Podrug je paradu nazvao terorom perverzne manjine nad normalnom većinom, a otprilike sličan stav zauzele su i njegove mlađe kolege. Otvorenim pismom prije dva dana upozorili su gradonačelnika Keruma i ministra Karamarka da imaju informacije kako će doći do nereda te da bi paradu trebalo zabraniti jer se u protivnom pristaje na posljedice.

Nakon ovakvog istupa, za očekivati je bilo da ih netko iz policije pozove na razgovor. Premda u splitskoj policiji nisu htjeli potvrditi da su HČSP-ovce zvali na razgovor, navodno je i to napravljeno. Do splitskog Gay Pridea preostalo je još dva dana.

Pročitajte više