Što je to Mladić nosio na reveru?

Foto: Getty Images

RATKO Mladić osuđen je na doživotni zatvor zbog ratnih zločina u BiH. Krvnik iz Srebrenice pojavio se u sudnici, ali presudu nije dočekao. Zbog divljanja i vikanja udaljen je netom prije nego će mu sudac Alphonse Orie pročitati da će ostatak života provesti u zatvoru.

>> Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

>> VIDEO Pogledajte kako je Mladić podivljao u sudnici zbog čega je izbačen

No, mnogima je za oko zapeo jedan detalj. Mladić je, naime, na reveru nosio broš. Taj broš, kako piše Blic, amblem je s cvijetom Natalijine ramonde. Riječ je o znaku koji simbolizira stradanja Srba tijekom Prvog svjetskog rata.

Cvijet Natalijina ramonda, koji u ovakvom obliku raste na području Srbije, uzet je kao glavni motiv jer ima mogućnost da se oporavi nakon što uvene. Tako i Srbi u svojoj mitomaniji smatraju da su kao narod ponovo ustali na noge nakon Prvog svjetskog rata. Uz to, Natalijina ramonda dobila je ime po srpskoj kraljici Nataliji Obrenović.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ratka Mladića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ratko Mladić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više