Stranke i udruge odale počast poginulim braniteljima i velikanima

U spomen na poginule u obrani domovine i velikane hrvatske povijesti danas su, na blagdan Svih svetih, predstavnici hrvatskih političkih stranaka, udruga te mnogobrojni građani položili vijence i zapalili svijeće na njihova spomenobilježja i grobove. L

Izaslanstvo HDZ-a, na čelu s Božom Biškupićem, vijenac je položilo i zapalilo svijeću kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na Oltaru Domovine na Medvedgradu.

Izaslanstvo SDP-a, predvođeno zamjenicom predsjednika stranke, Željkom Antunović vijenac je položilo kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju.

Izaslanstvo HSS-a, na čelu s predsjednikom stranke Zlatkom Tomčićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima stranačkih prvaka i narodnih tribuna na Mirogoju - na grobu Stjepana Radića, Vladka Mačeka i Jurja Krnjevića, Antuna Radića, Josipa Torbara i Ivana Pernara te Drage Stipca.

Na Dan sjećanja na mrtve predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske položili su cvijeće na groblja i grobove svojih suboraca te poginulih branitelja na Mirogoju. U čast poginulima cvijeće su položili na Grobnicu narodnih heroja, kod Križa za sve poginule u Domovinskom ratu, na partizanskom groblju, na groblju Kozaračke djece, te na grobove Vladimira Nazora, dr. Ivana Ribara i Vladimira Bakarića. SABA RH Zagreba i Zagrebačke županije položili su cvijeće na spomenik u Dotrščini te na niz lokacija u županiji. Izaslanstvo antifašista položilo je cvijeće i kod spomenika Josipu Brozu Titu u Kumrovcu te na drugim spomen-obilježjima i grobovima svojih suboraca diljem Hrvatske.

Društvo domovinskog ponosa i časti "Viribus unitis", predvođeno umirovljenim hrvatskim generalima, položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobove hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška te kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja. U izaslanstvu je bio i general Ljubo Ćesić Rojs, koji je najavio kandidaturu za predsjednika Republike.

Na grob dr. Franje Tuđmana vijenac je položila i Tuđmanova obitelj, a s njima je bio i Miroslav Ćiro Blažević, koji je najavio predsjedničku kandidaturu.

Buket cvijeća na Tuđmanov grob i kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja stavio je i Boris Mikšić, također najavljeni kandidat za predsjednika Republike.

(Hina) xbma ymć

Pročitajte više