Strojnice Micro-Uzi bile namijenjene europskim kriminalcima

ZAGREBAČKA policija danas je potvrdila da je uhitila dvojicu muškaraca od kojih je zaplijenila deset strojnica Micro-Uzi namijenjenih kriminalnim grupama iz Zapadne Europe.

Deset strojnica s prigušivačima te 20 spremnika i 100 komada streljiva pronađeni su u automobilu Alfa Romeo 30-godišnjeg državljanina BiH. S njim je uhićen i 41-godišnji muškarac s dvojnim hrvatskim i bosanskohercegovačkim državljanstvom.

Obojica su nakon kriminalističke obrade prepraćeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, koji im je u subotu odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Policija nastavlja istragu zbog sumnje da je u krijumčarski lanac oružjem uključeno i više nepoznatih osoba.

Oduzeto oružje dostavljeno je u "Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić" zbog pronalaska tragova koji bi upućivali na druge osobe uključene u krijumčarski lanac, kažu u zagrebačkoj policiji.

Dvojica uhićenih krijumčara otkriveni su u Novom Zagrebu. U policiji ističu da se takav tip oružja koristi za najteža kaznena djela kao što su ubojstva, pljačke banaka i drugih novčarskih ustanova, i terorističke akcije.

Pozivajući se na dobro informirane neslužbene izvore mediji su danas objavili da su uhićeni krijumčari Ivan Miličević (41) i Branimir Miljić (31) iz Mostara.

Pročitajte više