Struja poskupljuje za 20 posto

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA  želi poskupiti struju za čak 54 posto, što premijer Ivo Sanader ne dopušta pa postavlja gornju granicu poskupljenja na 20 posto.

Tako sada ispada da hrvatski građani još mogu gledati u "polupunu čašu"; poskupljenje je tu, ono je novi udar na standard, ali očito prihvatljiviji. HEP je inače u teškoj situaciji te mora povećati cijene, ali je ovaj njihov prijedlog ipak pretjeran, smatra Sanader.

Premijer Ivo Sanader je otkrio kako je njegov HDZ, koji je u prošlosti bio protiv projekta Družbe Adrije, ipak odlučio omekšati svoje stavove.

Družba Adria više nije tabu tema za HDZ

Sanader je to izjavio nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca i sindikata. On je također otkrio kako se razlog krije u tome što Hrvatska treba osigurati alternativne pravce u osiguravanju zemlje plinom, dodavši kako niti nuklearke, niti Družba Adria nisu tabu teme.

I premijer se, nakon predsjednika Stjepana Mesića, osvrnuo na izjave Milorada Dodika o Hrvatskoj: "Dajemo mu previše pozornosti. Dodik se vraća u Miloševićevu politiku iz 90-ih godina, a svi znamo kakva je to bila politika. Trebao bi poštovati činjenicu da dolazi iz međunarodno priznate suverene države Bosne i Hercegovine".

"Da je bilo pameti na njihovoj strani, mogli smo kao Češka i Slovačka"

Predsjednik Vlade upozorava da Dodik u gostima treba poštivati pravila, te da treba biti svjestan istine. Tako je i naglasio da nismo htjeli rat koji nam je bio nametnut, a da je bilo pameti na njihovoj strani, mogao je poslužiti model Češke i Slovačke.

Što se tiče novih udara na standard građana, Vlada bi do kraja godine za različite subvencije, poticaje i potpore trebala osigurati 1,8 milijardi kuna, tješi Sanader.

A.P.
Foto: Index

Pročitajte više