Studentski centar najavio više kulture za manje novca

VODSTVO Studentskoga centra (SC) u Zagrebu najavilo je na današnjoj konferenciji za tisak više kulture za manje novca, nakon što je objavilo da je sanacija SCa "uglavnom završena".

Sanacijski upravitelj Niko Vidović rekao je da je financijski dio sanacije završen i da za mjesec dana može obavijestiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da proglasi sanaciju završenom.

SC je napravio novi ustroj kulture koji se temelji na rezultatima istraživanja među studentima i za koji je zaduženo novoimenovano Programsko vijeće SC-a, sastavljeno od renomiranih kulturnih imena, čija je predsjednica Nataša Rajković.

Vijeće je donijelo smjernice "Otvaranje", po kojima će do kraja godine doći do programskog objedinjavanja kulturnih programa SC-a, kazala je Rajković.

Objedinit ćemo Galeriju SC-a, Multimedijalni centar, Teatar ITD i Klub SC-a i otvoriti ih studentskim idejama, rekla je, dodavši kako je svrha povezivanje SC-a sa studentima i fakultetima da kultura SC-a postala značajan studentski čimbenik.

Nismo prekinuli suradnju ni s kim, na kratko smo ju zaustavili da vidimo što od toga vrijedi nastaviti, rekla je upitana zašto su prekinuti neki nakladnički poslovi SC-a.

U pitanju je drukčiji način odlučivanja, ranije je SC sa suradnicima potpisivao ugovor o djelu, a mi ćemo sada na temelju programa, koje donosi Vijeće, voditi projekte i odnose sa suradnicima, rekao je Vidović.

Zamjerio je prethodnoj upravi da je neplanski i previše trošila te da je za četiri godine kroz kulturne programe, koji su bili preskupi ili su imali slab odjek, napravila 33,5 milijuna duga.

Primjerice, jedna je kazališna predstava odigrana 5-6 puta, na njoj je prosječno bilo 30 gledatelja, a stajala je tri milijuna kuna, objasnio je.

"Za manje novca napravit ćemo više", ustvrdio je Vidović.

Kultura je jedna od triju djelatnosti SC-a, koji priprema prehranu za oko 30 tisuća studenta i ima smještajne kapacitete za više od sedam tisuća studenata.

Pročitajte više