sućut ministra vujića u povodu smrti marijana susovskog

Ministar kulture Antun Vujić u povodu smrti Marijana Susovskog uputio je obitelji istaknutog povjesničara umjetnosti, Muzeju suvremene umjetnosti i kulturnoj javnosti brzojav sućuti.

"Pokazujući rijedak stvaralački i intelektualni potencijal, Marijan Susovski je tijekom cijelog životnog vijeka svojim predanim i neumornim djelovanjem zadužio našu cjelokupnu stručnu i kulturnu javnost. Kao kustos i voditelj Galerije suvremene umjetnosti, ravnatelj Galerije grada Zagreba, osnivač i dugogodišnji predsjednik Hrvatske sekcije AICE, autor antologijskih izložaba i promotor mladih umjetnika stekao je poštovanje kolega u zemlji i inozemstvu", napominje ministar u brozojavu sućuti.

Dodaje kako je "samozatajan i radin, rijedak erudita posvećen struci i svojem pozivu, predano stvarao do posljednjih dana".

"Ostajemo zahvalni čovjeku koji nas je zadužio izuzetnim izlagačkim i izdavačkim opusom te afirmacijom hrvatske avangarde trajno se upisavši među naše najistaknutije povjesničare i teoretičare umjetnosti. Ispraćamo ga s tugom i poštovanjem svjesni da smo osiromašeni za dragoga čovjeka i cijenjenoga povjesničara umjetnosti", stoji u brzojavu sućuti ministra Vujića.

Pročitajte više