Suđenje odgođeno jer sudac nije znao da je optuženik u zatvoru

SUĐENJE trojici optuženika, ranije osumnjičenih za sudjelovanje u tzv. zločinačkog organizaciji danas je odgođeno na zagrebačkom Općinskom sudu jer sudac nije znao da je jedan od optuženih za napad na službenu osobu, prijetnje, posjedovanje droge i druga nedjela u lepoglavskom zatvoru.

Sudac Nenad Lukić odgodio je početak suđenja jer na raspravu nije došao Rajko Momčilović za kojeg je, kako je rekao, dostava sudskog poziva bila neuredna. Iako se prije rasprave raspitivao gdje je koji optuženik, sudac nije uspio saznati da je Momčilović na odsluženju 14-godišnje zatvorske kazne u Lepoglavi.

Krivu informaciju da je Momčilović na slobodi sudac je dobio iz pritvora zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu, gdje je smješten drugi optuženik Davorin Sobjeslavski. Stoga je sudac, kako je rekao, poziv Momčiloviću poslao na kućnu adresu.

Momčiloviću, Sobjeslavskom i trećem optuženiku Đorđu Vuletiću sudi se zbog optužbi koje su bile obuhvaćene prvobitnom optužnicom protiv "zločinačke organizacije", ali su zbog ubrzanja postupka u veljači prošle godine izdvojene.

Momčilović se tereti da je u lipnju 1999. zajedno s kasnije ubijenim Damirom Džebom napao i istukao policajca Roberta Karamarka, te mu uzeo stvari, među kojima i službenu "motorolu".

Sobjeslavski je optužen zbog napada na policajca Dragu Marelju kojemu je, prema optužnici, oteo automobil i prijetio u siječnju 1998., nakon što je zatečen s drogom.

Vuletiću se na teret stavlja da je oštetio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje za više od tri tisuće kuna jer je zdravstvenu iskaznicu supruge dao Džebi koji je tako podmirio troškove liječenja.

(Hina) am so

Pročitajte više