Suđenje za ubojstvo Pukanića: Sud odbio zahtjev obrane da svjedoči Stanko Subotić Cane

U DANAŠNJEM nastavku suđenja za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića odlučivat će se o preostalim dokaznim prijedlozima.

"Suđenje stoljeća" time se približilo kraju te bi već u srijedu optuženici mogli početi iznositi svoje završne obrane. Prošlog tjedna je ponovno ispitan svjedok Tomislav Pribanić koji je u sudnicu doveden iz zatvora u Zagrebu, gdje je završio zbog krađe iz 2000. godine.

Sreten Jocić za ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura

Za krunskog svjedoka i svoga kuma Tomislava Marjanovića je rekao da je manipulator i lažljivac te dodao kako ga je Uskok istraživao u zatvoru i provjerio tko ga sve posjećuje u pritvoru. Pribanić je u ponovljenom svjedočenju tvrdio kako u zatvoru u Sremskoj Mitrovici nije posjećivao optuženog Roberta Matanića iako se nalazi na popisu osoba koje su ga došle posjetiti.

Marjanović je u svojem svjedočenju tvrdio kako su se radi ubojstva Pukanića udružili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović. Kazao je kako je Đurović bio veza s kontroverznim srpskim kriminalcem Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je za ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura.

Sud odbio zahtjev obrane da svjedoči Stanko Subotić Cane

U nastavku suđenja svjedočit će i vještak koji je analizirao telefonske razgovore optuženika i tako rekonstruirao njihovo kretanje.

Prijedlog koji je ranije dala obrana da se ispitaju Zoran Pilipović, bivši odvjetnik prvooptuženog Roberta Matanića, te Stanko Subotić Cane, sud je odbio. Naime, Ratko Knežević je za Caneta posvjedočio da bi zajedno s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem mogao stajati iza Pukanićeva ubojstva. Obrana je također ponovno zahtijevala da se ispita i Zoran Raičković.

Pročitajte više