Sukobi Hrvata i Bošnjaka u Bugojnom nakon pobjede nad Njemačkom

U VRIJEME dok su hrvatski navijači kolonom automobila sa zastavama slavili pobjedu nad Njemačkom nogometnom vrstom na ulicama Bugojna, napala ih je skupina Bošnjaka zasuvši ih bocama iz obližnjeg kafića. Policija BiH nije intervenirala kako bi zaštitila hrvatske navijače, piše pincom.info.

Napali ih bocama

''Kada smo došli do dijela grada u koji izlaze uglavnom Bošnjaci, napadnuti smo bocama iz kafića. Policija je nijemo promatrala ovaj događaj'', kazao je za Pincom.info 23-godišnji N.S. iz Bugojna. Prema tvrdnjama hrvatskih navijača, vjerojatno su Bošnjaci bili iziritirani hrvatskim obilježjima kao i pjesmom navijača.

Hrvatski navijači nakon napada prijavili su slučaj policiji, no nitko nije intervenirao. Štoviše, incident nakon utakmice uopće nije registriran u policijskoj dokumentaciji, unatoč prijavi i izjavama svjedoka, tvrdi Pincom. Naime, njima je u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ), odgovoreno kako ne postoji zabilješka o incidentu.

U Vitezu policija spriječila sukob Hrvata i Bošnjaka

S druge pak strane policijske snage u posljednji su trenutak spriječile sukob Hrvata i Bošnjaka u Vitezu, a u policijskom priopćenju stoji kako je sukob mogao eskalirati u nasilje širih razmjera. Iako u policijskom priopćenju ne stoji koliko je sudionika bilo u izgredima, znakovito je kako su u pomoć pristigle dvije policijske ophodne iz Travnika.

"Nakon utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Njemačke oko 21 sat, iz pravca Viteza, ulicom Hrvatskih Branitelja i Kralja Tvrtka veća grupa navijača reprezentacije Hrvatske krenula u pravcu Starog Viteza-mahale, a istovremeno u Starom Vitezu-mahali došlo je do okupljanja veće grupe osoba bošnjačke nacionalnosti", stoji u priopćenju kao i podatak da je sukob spriječen u posljednji trenutak te da nije bilo kontakta između dvije skupine. U nemirima su privedene tri osobe, a  zabilježena je i veća materijalna šteta na kućama, trgovinama i automobilima.

I.Ć.
Foto: Pincom

Pročitajte više