Sukobi na istoku Čečenije

PRORUSKE snage i skupina pobunjenika koja je noću ušla na lokalitet Alleroj sukobili su se u petak ujutro u brdima na istoku Čečenije, izjavio je zamjenik čečenskog premijera Ramzan Kadirov.

"Zahvaljujući hitnim mjerama, uspjeli smo zaustaviti borce iz Alleroja. Pretrpjeli su velike gubitke i već smo našli najmanje pet tijela pobunjenika samo u Alleroju", kazao je Ramzan Kadirov koji upravlja proruskom čečenskom službom sigurnosti osnovanom pod predsjedanjem njegova oca Ahmada Kadirova, ubijena u atentatu u svibnju.

Pobunjenici su ispalili granate na kuću u Alleroju koja je pripadala šefu policije iz Kurčaloja Salmanu Abuevu, ubijenom prije dvije godine, i zapalili je, tvrdi Kadirov.

U drugom incidentu do kojeg je došlo u četvrtak dva su muškarca, od kojih jedan član predsjedničke službe sigurnosti, ubile nepoznate osobe koje su otvorile vatru na njihov automobil na lokalitetu Mairtup, u istom području, javlja agencija Ria Novosti citirajući izvor iz čečenskog ministarstva unutarnjih poslova.

(Hina) xbnš ysb

Pročitajte više