Sukobi u S. Arabiji: ubijen navodni vođa Al-Qaide

Saleh AlOufi, za kojeg se pretpostavlja da je bio vođa AlQaide u Saudijskoj Arabiji, vjerojatno je jedan među 14 terorista ubijenih u trodnevnim sukobima sa snagama reda, objavljeno je u srijedu. L

"Jedan od ubijenih pronađen je u invalidskim kolicima, bio je to čovjek bez jedne noge", objavljeno je na web stranici islamskog pokreta za reformu u Saudijskoj Arabiji (Mira, koji djeluje u Londonu).

Prema informacija službe sigurnosti, radi se o Saleh Al-Oufiju. "No tijelo je pronađeno spaljeno i nije moguće potvrditi identitet bez analize DNK-a. Vlasti su to počelei činiti", piše u tekstu.

I nekoliko saudijskih dnevnika, među kojima i Okaz, piše u srijedu da je Oufi bio među 14 islamističkih aktivista, ubijenih u tom najduljem i najkrvavijem sukobu od pojave Al-Qaide u Saudijskoj Arabiji 2003.

Oufi, koji je u ožujku audio porukama preko interneta izrazio potporu Jordancu Abu Mussabu al-Zarqawiju, čelniku iračkog ogranka Al-Qaide, bio je na čelu te međunarodne mreže za Saudijsku Arabiju od polovice 2004.

Bude li potvrđena njegova smrt, na popisu od 26 terorista koji su sastavile saudijske vlasti, ostat će još samo tri imena, jer su svi drugi ili ubijeni ili uhićeni.

(Hina) xrt ysb

Pročitajte više