Suprug Mije Begović državi dužan pola milijuna kuna?

POZNATOM zagrebačkom poduzetniku i mužu glumice Mije Begović Ministarstvo financija pokreće ovrhu nad šest luksuznih vila zbog pola milijuna kuna neplaćenog poreza.

Kako piše u sutrašnjem izdanju Jutarnjeg lista, Ministarstvo financija pokrenulo je ovrhu nad šest urbanih vila na elitnim zagrebačkim lokacijama Goljak i Novi Goljak zbog poreznog duga investitora gradnje od pola milijuna kuna.

Radi se o tvrtki Ivar d.o.o i tvrtki Ining d.o.o čiji je vlasnik Željko Žnidarić. Zbog nastale situacije tvrtka Ivar više ne može prodavati stanove, a oni koji su ih kupili ne mogu se u gruntovnici upisati kao vlasnici, piše list.

"Ne radi se o ovrhi, već samo o prijedlogu", uvjerava poduzetnik Žnidarić tvrdeći kako je dug smanjen za 200 tisuća kuna.

Žnidarić ujedno tvrdi da s tvrtkom Ivar nema nikakve veze što je jako čudno jer je njen vlasnik sin njegova brata, Mislav Žnidarić, a obje tvrtke su registrirane na istoj adresi na Vrbiku u Zagrebu, tvrtka Ivar na kućnom broju 4, a Ining se nalazi na broju 2.

"Odluka Ministarstva nas uopće ne čudi jer Željko Žnidarić ne plaća ni režije pa nije nikakvo čudo da ne plaća niti porez", kazali su iz Udruge za borbu protiv korupcije Goljak.

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više