Suprug teško bolesne žene ima poruku za sve za Novu godinu. Pročitajte je

Foto: Privatan album/obitelj Ljutić

NEDAVNO smo pisali o Zagrepčanki Ani Mari Ljutić, 38-godišnjoj majci dvojice dječaka (3,5 i 1,5), koja ima tumor s metastazama po cijelom tijelu i bori se za život. 

>>Majci dječaka kojoj su rekli da ima išijas, a imala je tumore - treba pomoć

>>Humanitarna akcija za majku kojoj su rekli da ima išijas, a sad se bori za život

Tumor su liječnici otkrili tek pred kraj druge trudnoće kad je već bila znatno uznapredovala. Ana Mari je jedva preživjela trudnoću. Drugog sina rodila je s 2,7 kgm, a dijete se uspješno izborilo za život, iako je rođen kao neurološki rizično dijete s krvarenjem u mozgu prvog stupnja, da bi još potom na intenzivnoj dobio bubrežnu infekciju koja je za bebu u tom stanju životno ugrožavajuća. 

Njegova majka ostala je u bolnici još mjesec dana. Bila je poput biljke, u vegetativnom stanju, a kada su je otpustili iz bolnice, nije mogla ništa, imala je pelenu, nije mogla govoriti, pisati ni čitati. Ana Mari se i dalje liječi, no sad uz sve još ima i epileptične napadaje koji su učestali.

Odobrena joj je invalidska mirovina koja je mala, a njezin suprug radi pola radnog vremena kako bi se brinuo o obitelji. Zbog skupog liječenja i cjelokupne situacije obitelj se našla u teškoj financijskoj situaciji o čemu smo više puta pisali.

Zahvalio na humanitarnoj akciji

Danas nam se pak javio Dino Ljutić, suprug bolesne žene, koji je poslao poruku zahvale svima koji su pomogli njegovoj obitelji. 

Njegovu zahvalu prenosimo u cijelosti.

"Dragi ljudi, kraj je godine i svi smo puni želja. To je normalno i ljudski kao nekakva navika. I ja sam imao hrpu želja nezadovoljan onim što imam, smatrajući da mi treba više. Nažalost, na teži način sam shvatio da je to što sam imao bilo točno ono što sam i trebao. Zato ove godine želim svima vama neka vas posluži zdravlje i mrvica sreće. Sve ostalo već imate, samo se osvrnite oko sebe. 

Hvala portalu Index i svim ljudima koji su nam pružili podršku. Za Novu godinu ne trebam ništa osim da mi više ništa ne uzima...", poručio je Dino.

Jedva preživjela trudnoću

Njezin suprug ranije nam je prije nedavno pokrenute humanitarne akcije otkrio kako napreduje liječenje Ane Mari.

"Ana Mari je i dalje u procesu liječenja tumora, ali sad ima sve češće napade epilepsije pa smo bili na MR mozga. Treba pojačati terapiju, iako je ti antiepileptici dodatno uspore i bilo bi bolje bez njih, no nažalost mora jer bi inače imala napade svaki dan, zasad se još borimo. Ima snage, crpi ju sa svih strana. Ja trenutno radim na pola radnog vremena, na 4 sata, dok ne vidimo kako će to funkcionirati, puno je tu malih obaveza uz sve ove velike pa ovisimo o pomoći drugih ljudi", rekao nam je u listopadu njen suprug Dino, koji skrbi o dvojici malih sinova i teško bolesnoj supruzi.

Svi koji žele pomoći Dini Ljutiću i njegovoj obitelji mogu to uplatom na broj žiro računa: IBAN HR 9423400093112557332 u Privrednoj banci Zagreb na ime Dino Ljutić. SWIFT za uplate iz inozemstva je PBZGHR2X.
 

Pročitajte više