Supruga napadača iz Gornje Bistre: Tri puta sam zvala policiju, a oni nisu došli

SUPRUGA Milana Principa koji je jučer navečer sasuo rafal prema susjedovoj kući i ranio 81-godišnju baku i 12-godišnju unuku, žali se da je policiju u tri poziva upozorila da bi se nešto moglo dogoditi, a oni je nisu poslušali.

"Tri sam puta zvala policiju, ali nisu došli. Vidjela sam da neće biti dobro, da bi mogao napraviti zlo i sebi i drugima. Popio je, a pije po šaku tableta zbog PTSP-a. Došli su tek kada sam treći put nazvala policiju i rekla im: 'Čovječe, uzeo je pušku'", rekla je Vesna Princip te dodala kako su ga ona i sin pokušali spriječiti u naumu, ali je već bilo kasno, piše Jutarnji list.

> Princip Borovcu nakon predaje: Kruno oprosti, nisam htio pogoditi baku i dijete

Princip se nakon dolaska policije zatvorio u kući u kojoj je držao suprugu i jednog od trojice sinova, a dopustio je da "plavci" iz susjedne kuće izvuku ozlijeđenu 81-godišnju Mariju Lorenc i 12-godišnju djevojčicu koja je u napadu samo malo okrznuta te je ostala u Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Napadač je odbio razgovarati s pregovaračima, a predao se kada su na mjesto događaja došli njegovi poznanici, načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec i načelnik Gornje Bistre Krešimir Gulić.

Supruga tvrdi kako su ona i sin u svakom trenutku mogli napustiti kuću, a razmirice sa susjedima su počele zbog parcele koja ih dijeli, a koju su susjedi počeli nasipavati pa je voda curila u njihovo dvorište. Supruga kaže kako ne odobrava što je  Mile Princip učinio, ali u njegovu obranu kaže kako on pije lijekove za PTSP, a već je i tri puta bio na liječenju. U subotu je prvi puta nazvala policiju oko 17,30 kada je vidjela da je Milan popio, a da susjedin brat ponovno kopa, ruši zemlju i pušta vodu na susjednu parcelu.

"Milanu je žao što je ranio dijete"

Nakon toga je i sam Milan nazvao policiju i upozorio ih da je najbolje da dođu, jer bi se moglo dogoditi zlo, na što ga policajci nisu niti pitali za adresu. Supruga je i treći puta nazvala policiju, a oni su joj samo rekli kome se treba obratiti zbog problema s vodom. Tvrdi kako njezin suprug nije želio pucati na djecu nego na susjeda, a rekla je i da je Mianu žao što je ranio dijete.

I.Kri.
Foto: Damir Krajač/Boris Kovačev/Cropix

Pročitajte više