Supruga nestalog Siščanina tvrdi da je već 1991. prepoznala otmičare

SUPRUGA Dušana Komosara zbog čijeg su nestanka 1991. danas uhićena trojica bivših pripadnika Hrvatske vojske izjavila je da je već tada prepoznala osobe koje su njenog supruga odvele iz stana u Sisku, no da je 12 godina čekala na istragu.

"Prepoznala sam ih i njihova sam imena te 1991. rekla policiji i sudu, no punih 12 godina sam čekala da pravna država počne istragu o nestanku mog supruga", kazala je Milja Komosar Hini.

Nije željela reći njihova imena, objasnivši da su je "u interesu istrage" za to zamolili u policiji i tužiteljstvu.

Dodala je da je jedan od trojice naoružanih pripadnika Hrvatske vojske, koji su 19. listopada 1991. upali u njihov stan u sisačkom naselju Željezara, zlostavljali joj supruga i odveli ga u nepoznato, bio njihov susjed.

"Moj suprug se nije bavio politikom, nikome ništa nije skrivio i ne znam zašto su ga odveli i to naši susjedi", kazala je, izrazivši nadu da će napokon saznati sudbinu supruga Dušana Komosara, hrvatskog državljanina srpske nacionalnosti.

MUP je danas izvijestio da su uhićena trojica bivših pripadnika Hrvatske vojske zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno da su iz stana odveli Dušana Komosara kojem se od tada gubi trag.

Riječ je o dvojici 40-godišnjaka i 35-godišnjaku kojima policija nije otkrila identitet. Oni su nakon uhićenja privedeni istražnom sucu sisačkog Županijskog suda.

Predsjednik tog suda Danko Kovač najavio je za sutra u 12 sati konferenciju za novinare povodom najnovijeg uhićenja vezanog uz predistragu o nestanku i ubojstvu određenog broja srpskih civila na sisačkom području 1991. i 1992.

Prošlog su tjedna zbog sumnje da su 1992. ubili srpskog civila Nikolu Drobnjaka uhićena dvojica bivših hrvatskih branitelja Stanislav Gavron (40) i Ivan Hubelić (48).

Kako je početkom lipnja objavilo sisačko Županijsko državno odvjetništvo na tom se području vode predistrage o ubojstvu 35 civila srpske nacionalnosti.

List Socijalističke radničke partije "Hrvatska ljevica" lani je, pak, objavio da je po njihovim podatcima u ratnim zločinima u Sisku u ljeto i jesen 1991. stradalo 107 ljudi, uglavnom srpske nacionalnosti, a da ih se još 600 smatra nestalima.

Pročitajte više