Sutlić za plaćanje intervjua s Osamom bin Ladenom ne bi imao dvojbi

HTV-ov novinar Mislav Bago našao se danas na tapeti svojih suradnika, koji ga na današnjem Vijeću HRT-a nisu ni pokušavali štedjeti. Nepismen, pristran, nepristojan - samo su neki od epiteta kojima su ga počastili.

Bago je u izbornoj noći pokazao "nepodnošljivu navijačku poziciju", smatra Želimir Mesarić. Bagina je pristranost prevršila svaku mjeru, a njegovo upadanje u riječ ljudima koji žele dovršiti rečenicu neukusno je, dobacio je Juraj Njavro. Anja Šovagović-Despot pak smatra kako je Bago nepismen. Jezik kojim se ovaj voditelj služi, Šovagović-Despot smatra "nevjerojatnim".

"On govori ´di´ umjesto ´gdje´, ´jeste vidli´ umjesto ´jeste li vidjeli´...Ja bih ga molila da upiše neki tečaj", kazala je. Siniša Grgić dometnuo je kako je Bago tijekom predizborne noći nekoliko puta naveo neistinite podatke.

Grgić je inače danas izabran za potpredsjednika Programskog vijeća, što je Darinka Janjanin prokomentirala riječima da rezultat 6:5 potvrđuje percepciju javnosti da je u Vijeću šest glasova desnice i pet glasova ljevice".

Janjanin je pitala i je li i koliko HRT platio za intervju s Veljkom Kadijevićem u Moskvi, na što je Hloverka Novak-Srzić odgovorila da ne zna, a glavni ravnatelj Vanja Sutlić kazao je da je to poslovna tajna. Plaćanje Kadijeviću usporedio je s plaćanjem intervjua s Osamom Bin Ladenom, u kojem slučaju, kako kaže, ne bi imao dvojbi treba li mu platiti. Na to je Janjanin zaključila kako je intervju ipak plaćen, kazavši Sutliću da su njegove riječi “puka demagogija”.

R.I.
Foto: AFP

Pročitajte više