Sutra izjava hrvatske Vlade o proširenju EU

Vlada premijera Ive Sanadera sutra će objaviti svoju izjavu o proširenju Europske unije. Pred ministrima će se na sutrašnjoj sjednici naći i prijedlog da se Hrvatska kandidira za domaćina Foruma o sigurnosti NATOa, koji će se održati na proljeće iduće godine.

Uz to, članovi Vlade dobit će izvješće o pregovorima vođenim oko Protokola 7 koji su nekoliko tjedana izazivali pozornost hrvatske javnosti, a koji su, po Vladinoj ocjeni, okončani uspješno.

Uredbom bi Vlada trebala raspodijeliti carinske kvote za poljoprivredne i prehrambene proizvode podrijetlom iz zemalja članica WTO-a i zemalja s kojima je Hrvatska sklopila Ugovor o slobodnoj trgovini i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Vlada će predstaviti i konačnu verziju svog zakonskog prijedloga o postupku primopredaje vlasti, a na sjednici će biti riječi i o provedbi posebnih mjera zaštite od požara u ovoj godini.

Sutra se očekuje i odluka o pokretanju postupka za sklapanje ugovora između hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH o zajedničkom financiranju regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum- Mljetski Kanal.

(Hina) xum/xbn yjn

Pročitajte više