Šuvar: SRP će istaknuti liste u svim izbornim jedinicama

SOCIJALISTIČKA radnička partija (SRP) istaknut će svoje liste u svim izbornim jedinicama i uvjereni smo da ćemo u nekima od njih prijeći izborni prag, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik te stranke Stipe Šuvar.

Procijenio je da će SRP dobiti pet do šest puta više glasova nego na izborima 3. siječnja 2000. kada se za njega gotovo nije ni znalo, a u cijeloj je Hrvatskoj prikupljeno oko 20 tisuća glasova.

Imena kandidata utvrdit će stranački odbori za pripremu i provedbu izbora ustrojeni u svim izbornim jedinicama, kazao je Šuvar napominjući da se širem popisu nalazi oko 300 uglednih imena. Dogovoreno je da se na svakoj listi nađe najmanje po troje mladih i najmanje po pet žena. SRP neće istaknuti svoju listu za neku od nacionalnih manjina niti listu za dijasporu, dodao je Šuvar.

Nagovijestio je da bi SRP, postigne li dogovor, s ASH ili SDU-om mogao u nekim izbornim jedinicama izaći sa zajedničkom listom.

Ocijenio je da će predizborna kampanja po svemu sudeći biti prljava i beskrupulozna sa strane danas u Saboru najzastupljenijih stranaka koje imaju monopol na javnost, kontroliraju glavne medije i mogu utrošiti novaca koliko im treba.

Po njegovu sudu u Hrvatskoj je na vidiku bipolarnost u smislu koalicije HDZ-a i njegovih satelita na desnici i SDP-a i njegovih satelita ili privremenih saveznika u centru.

Šuvar smatra da će na presdtojećim parlamentarnim izborima pobijedtiti osovina SDP - HSS - HNS, jer se čini da ih Europa i MMF podržavaju, a ni SAD nema razloga biti protiv njihova ostanka na vlasti, jer su krajnje poslušni. Nije im u interesu da vlast bude nešto desnija koja bi mogla zanovijetati, drži Šuvar.

"Sadašnje su izborne jedinice nakaradno skrojene i ostatak su HDZ-ova izbornog inženjeringa kojeg ova traljava i kilava vlast nije uspjela promijeniti", ustvrdio je Šuvar.

Pročitajte više