Švaljek: Nije svejedno financira li gradnju atletske dvorane HNS ili Grad Zagreb

Foto: FAH

GRADSKA zastupnica Sandra Švaljek (Nezavisna lista Sandre Švaljek) istaknula je kako je dobro da je točka o nogometnom kampu na Sveticama povučena s dnevnog reda sjednice jer nije bila dobro pripremljena, a niti ne odgovara prethodnom ugovoru s HNS-om.

"Dobro je da je ova točka povučena s dnevnog reda današnje sjednice Skupštine jer ona i nije bila dobro pripremljena, a kao što znamo niti ne odgovara onom prethodnom ugovoru s HNS-om (Hrvatskim nogometnim savezom) i u konačnici ne odgovara onome što su podržali zastupnici u Gradskoj skupštini u prošlom sazivu. Znamo da je tada Gradska skupština inzistirala na tome da na Sveticama osim nogometnog kampa bude i sadržaj za građanstvo. Prije svega da bude atletika, atletska dvorana, vježbalište. To je iščezlo iz ovog novog ugovora", rekla je Švaljek.

Atletska dvorana


Kazala je da gradonačelnik Bandić spominje da će se atletika riješiti na nekom drugom mjestu, ali da to ne mogu tako gledati jer je prethodno bilo dogovoreno da se upravo iz sredstava HNS-a - 92 milijuna kuna, financira i izgradnja atletske dvorane.

"A sada bi izgradnju atletske dvorane trebao preuzeti Grad i financirati iz gradskog proračuna. Prema tome, to sigurno nije svejedno je li se financira  sredstvima HNS-a ili iz gradskog proračuna. Osim toga, tu se sada pojavila i neka fantomska tvrtka koje ranije nije bilo i mislim da svi se možemo složiti da postoji opravdana sumnja da se iza svega krije privatni interes", istaknula je Švaljek.

Pročitajte više