Svečana podjela stipendija najboljim studentima zagrebačkoga sveučilišta

REKTORICA Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer uručila je danas stipendije najboljim redovitim studentima u tekućoj akademskoj 2002./2003. godini.

Rješenja o stipendijama u mjesečnom iznosu od 800 kuna primilo je 75 studenata i studentica s 28 visokoškolskih ustanova toga najvećeg hrvatskog sveučilišta.

Rektorica Mencer je, čestitajući im na postignutim uspjesima, istaknula kako su studenti glavni subjekt i razlog postojanja sveučilišta, koje preko njih i ostvaruje svoje poslanstvo.

Rektorica se obvezala da će se u sljedećem razdoblju svojega rektorskog mandata više družiti sa studentima te da će, kad god joj to bude moguće, sudjelovati na studentskim tribinama.

Studenti će stipendije moći podignuti već od srijede, i to odjednom za prva tri mjeseca. Po riječima prorektora za nastavu i studente Vjekoslava Jerolimova, poslije će se stipendije isplaćivati onom dinamikom kojom će nadležno ministarstvo dostavljati sredstva.

Prorektor Jerolimov podsjetio je da je na natječaj za stipendije stiglo 268 zamolbi od kojih je sveučilišno povjerenstvo odabralo 75 najboljih. Dodao je da su neki od uvjeta za prijavljivanje na natječaj bili prosjek ocjena iznad četiri te znanstveni i umjetnički radovi. Rekao je da su prednost imali studenti viših godina, dok je socijalni status studenata uziman u obzir samo u slučaju više kandidata s istim uspjehom.

Prorektor Jerolimov istaknuo je kako nema automatskog prenošenja stipendija u sljedeću akademsku godinu, pozvavši studente da se i dalje natječu za stipendiju.

U ime studenta, na stipendijama je zahvalila studentica Šumarskoga fakulteta Bojana Ardalić.

Pročitajte više