Svečano obilježen Dan Zadarske županije

Svečanom sjednicom Skupštine Zadarske županije, održanom danas u dvorani Hrvatske kazališne kuće u Zadru, obilježen je Dan Zadarske županije.

Svečanoj sjednici, uz županijske vijećnike i članove Poglavarstva, bili su nazočni najviši predstavnici Crkve, policije, vojske, kulturnih ustanova, gospodarstva, pravosuđa i ostalih institucija.

Nazočne je pozdravio predsjednik županijske Skupštine Mirko Šileš koji je rekao da je Zadarska županija definirala prioritete svoga razvoja, a to su turizam, poljodjelstvo, ribarstvo, pomorstvo, malo i srednje poduzetništvo.

Zadarski župan Ivo Grbić govorio je o učinjenom u Zadarskoj županiji, istaknuvši da su prošlu godinu obilježila tri događaja - posjet Svetoga Oca, otvaranje dionice autoceste preko Velebita, te otvaranje zadarskog Sveučilišta.

Zadarska županija ima pozitivne stope rasta i razvoja, rekao je Grbić. Izdvojio je ulaganja u obrazovanje i krupne infrastrukturne projekte, zaključivši da je Zadarska županija stasala u modernu i prosperitetnu hrvatsku regiju koja predstavlja nacionalni uzor u ukupnom razvoju.

Na kraju današnje svečanosti podijeljene su nagrade Zadarske županije za prošlu godinu. Nagrade za životno djelo dobili su posmrtno poljoprivredni stručnjak Ante Medin i umjetnica Marija Višić Gujina. Godišnjim nagradama nagrađeno je niz uspješnih pojedinaca i institucija.

(Hina) xima yvkn

Pročitajte više