Svećenik koji je pijan automobilom udario majku i dijete poslan u samostan

STJEPAN POKRIVKA, riječki svećenik koji je 30. svibnja pijan proletio automobilom kroz crveno te pritom, na pješačkom prijelazu, automobilom udario mladu majku i njenu petogodišnju djevojčicu, razriješen je dužnosti i poslan u samostan.

Odluku o Pokrivkinom razrješenju službe župnog vikara u riječkoj župi Sv. Antona Padovanskog te njegovom premještanju salezijanski samostan u Zagrebu donijeli su jučer riječki nadbiskup Ivan Devčić te don Ivan Marijanović, provincijal Hrvatske salezijanske provincije. Pokrivka, inače svećenik salezijanac, u samostanu će biti sve dok policija ne sastavi cjelovito izvješće o nesreći i ne zatraži daljnje postupanje.

Riječka nadbiskupija je izrazila žaljenje zbog onog što se dogodilo te su osudili ponašanje svećenika, koji je učinio nekoliko prometnih prekršaja. Subotnju nesreću je Pokrivka zatajio čak i vlastitom župniku pa je Nadbiskupija za sve doznala iz medija. Obitelji ozlijeđenih ponuđena je pomoć i podrška.

Podsjetimo, 59-godišnji Pokrivka je u subotu, 30. svibnja, oko 18.15 sati, na križanju Zvonimirove, Zametske i Liburnijske ulice u Rijeci, na pješačkom prijelazu, svojom Toyotom naletio na 31-godišnju Ivanu J. i njenu petogodišnju kćer. Djevojčica je u nesreći zadobila teški potres mozga, dok je majci slomljen lijevi gležanj. Utvrđeno je da je Pokrivka, kad je proletio kroz crveno svjetlo, u krvi imao 1,34 promila alkohola.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više