Svinjska gripa širi se i među maturantima iz Vinkovaca i Imotskog

SVINJSKA gripa počela se širiti i među maturantima iz Vinkovaca koji su se prošlog vikenda vratili sa maturalnog putovanja iz Barcelone. Desetak maturanata zatražilo je liječničku pomoć, a zasad je potvrđen samo jedan slučaj svinjske gripe. S obzirom da su svi učenici imali samo blaže simptome gripe, pušteni su na kućnu njegu.

I nekoliko maturanata iz Imotskog koji su se ovog tjedna vratili iz Španjolske javilo se liječnicima sa simptomima gripe, ali zasad nije potvrđeno radi li se o svinjskoj ili običnoj gripi. Maturanti su nakon pregleda pušteni na kućnu njegu.

Virus svinjske gripe u međuvremenu se proširio među maturantima iz Rijeke, Splita, Ploča i Dubrovnika, a očekuje se da će u narednim danima biti još zaraženih s obzirom da su mnogi maturanti još u Španjolskoj, a neki tek ovih dana kreću na putovanje. Sinoć je tako iz Dubrovnika poletio avion s oko 150 maturanata, koje nije uplašila ni činjenica da se 11 maturanata jutros moralo ranije vratiti u Dubrovnik zato što su oboljeli za vrijeme putovanja.

Jutros je iz Barcelone prema Dubrovniku krenulo još četiri autobusa s maturantima, ali jedan se autobus morao zaustaviti u Nici zato što su tri maturantice Turističko ugostiteljske škole dobilo visoku temperaturu. Francuski liječnici su ih pregledali, a voditeljica putovanja iz agencije F-tours za Dubrovački vjesnik je kazala da je jedna djevojka dobila Tamiflu, a druge dvije samo običan lijek. Tri djevojke koje su oboljele nisu dalje nastavile autobusom već su na zahtjev roditelja avionom vraćene u Dubrovnik.

Pročitajte više