Tadić od Hrvatske očekuje osudu zločina s video snimke

U POVODU objavljivanja video snimke prikazane u petak prvo na beogradskoj televiziji B 92 a potom i na ostalim beogradskim TV postajama, u ponedjeljak je srbijanski predsjednik Boris Tadić izrazio očekivanje da će predstavnici hrvatske države osuditi ratne zločine.

"Očekujem da će hrvatske nadležne službe poduzeti odgovarajuće korake nakon prikazivanja te snimke", rekao je Tadić.

On je pozvao i sve političke strukture u svojoj zemlji i regiji da rade na osudi ratnih zločina i ocijenio da je to je jedina pretpostavka za uspostavu normalnih i prijateljskih odnosa u regiji.

"Zahtijevam od svih političkih struktura u Srbiji i regionalnih struktura da osude ratne zločine, jer je to uvjet za uspostavu normalnih i dobrih susjedskih odnosa", rekao je Tadić, odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za novinstvo, poslije sastanka s ruskim ministrom za izvanredne situacije Sergejem Šojguom koji u ponedjeljak boravi u Beogradu.

Beogradska televizija B 92 je u petak navečer objavila video snimku na kojoj su, kako je rečeno, zabilježeni događaji od 7. i 8. kolovoza 1995. odnosno način kako su se "sa srpskim vojnicima, ali i civilima koji su napuštali krajinu nakon Oluje obračunali pripadnici hrvatske postrojbe "Crne mambe" i odreda "Hamze" Armije Bosne i Hercegovine.

U Haškom tribunalu nisu mogli potvrditi da se ta snimka već nalazi kao dokazni materijal u nekom od predmeta, ali nisu ni isključili tu mogućnost, objavila je B 92 u nedjelju.

Index.hr/Hina

Pročitajte više