Tajne službe znaju za jedno Gotovinino lažno ime

TAJNE službe već oko godinu dana znaju ime na koje je napravljena lažna putovnica za Antu Gotovinu. Znaju da je imao i lažnu francusku putnu ispravu. Međutim, ne znaju na koje je ime njegova francuska putovnica glasila, te pomoću koje od njih je napustio Hrvatsku u srpnju 2001 godine.

Za braću Katavić se sumnja da su sami izradili lažnu putovnicu. Kako piše Večernji list, poznati su kao stručnjaci za krivotvorenje, od putovnica i lažnih dokumenata za ukradene automobile do markica za cigarete namijenjene crnom tržištu BiH, Srbije i Crne Gore, a jedan od njih često uzima i drogu.

Oni su navodno dokaz hrvatske Vlade da radi na Gotovininom uhićenju, a policija ih je, znajući za njihove kriminalne aktivnosti, odlučila pritisnuti i iskoristiti za dobivanje imena naručitelja lažne putovnice.

Osim njih, na listi osumnjičenih nalazi se i Marijan Pedišić, odvjetnik Hrvoja Petrača i jedan od odvjetnika odbjeglog generala. On je sve navode o svojoj umiješanosti u više navrata demantirao.

Još se spominje i umirovljeni policajac koji je navodno bio posrednik između naručitelja Pedišića i krivotvoritelja, braće Katavić. Međutim, MUP kaže da se ne radi o njihovom djelatniku, a pogotovo ne djelatniku Policijske uprave zagrebačke.

Pročitajte više