TALIJANSKI PARLAMENT ODGODIO RATIFIKACIJU SSP-A

Zastupnički dom talijanskog parlamenta ni u srijedu nije glasao o ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju RH i EU, a ta se tema neće naći na dnevnom redu niti u četvrtak. L

Cijeli današnji dan rada Zastupničkog doma bio je posvećen izglasavanju vladine zakonske uredbe o talijanskim mirovnim misijama u svijetu, odnosno produženju financiranja devet međunarodnih misija, među kojima i one u Iraku. Iako je ta tema izavala burne polemike u talijanskom parlamentu, uredba je na kraju ipak usvojena.

Međutim, niti za sjednicu u četvrtak nije predviđena na dnevnom redu rasprava o ratifikaciji SSP-a RH i EU.

Stoga je jedan od zastupnika postavio pitanje zbog čega ratifikacija nije stavljena na dnevni red kada oko toga pitanja nema nikakvih problema, odnosno kada su se svi parlamentarni odbori, talijanska vlada, kao i oporba izjasnili su se za ratifikaciju na zasjedanju u ponedjeljak.

Predsjednik zastupničkog doma Pierferdinandi Casini je odgovorio da ne postoji posebni razlog zbog kojeg ratifikacija SSP-a nije stavljena na sutrašnji dnevni red i dodao da će to biti učinjeno što prije, najvjerojatnije sljedećeg tjedna.

(Hina) xstom ydj

Pročitajte više