Teatar Ulysses najavio predstavu "Hamlet"

Kazalište "Ulysses" ovog će ljeta na Malom Brijunu premijerno izvesti Shakespearov "Hamlet" u kojem će glavne uloge biti povjerene Goranu Navojcu koji će tumačiti lik Hamleta i Luciji Šerbedžiji u ulozi Ofelije, najavila je danas u Pazinu glasnogovornica teatra "Ulysses" Željka Udovičić.

Udovičić je potpisala ugovor kojim Istarska županija tom teatru iz ovogodišnjeg proračuna dodjeljuje 100 tisuća kuna.

Istarski župan Ivan Jakovčić potpisao je ugovore s još osam korisnika županijskog novca iz Programa javnih potreba u kulturi, a među njima je osim "Ulyssesa" po 100 tisuća kuna izdvojeno za programe pulskog "Histria festivala" i ediciju "Istra kroz stoljeće" koju izdaje Čakavski sabor. Polovica manje sredstava izdvojena je za 40. smotru narodne glazbe i folklora Istre koja će se u kolovozu održati u Rovinju te za rovinjski "Fotofestival". Po 60 tisuća kuna dodjeljeno je hrvatsko-slovensko-talijanskom kazališnom festivalu "Zlatni lav" u Umagu, glazbenom projektu "U zvucima krajeva" i rovinjskom muzeju "Kuća o batani". Ugovor na 75 tisuća kuna poptisan je s udrugom "Prosoli" za organizaciju festivala "Sveta glazba za Dvigrad".

Ukupno je za javne potrebe u kulturi u ovoj godini izdvojeno 12 milijuna kuna što je oko osam posto županijskog proračuna.

(Hina) xdspo ysšh

Pročitajte više