Teorija zavjere: Ubojiti soj E.coli u laboratoriju su stvorili farmaceuti!

I DOK se u Europi zbog epidemije E.coli odvija igra "okrivi drugoga", super otporni virulentni soj bakterije E.coli još uvijek puni bolnice i liječnicima zadaje muke, a malo tko postavlja pitanje kako je moguće da je E.coli magično preko noći postala otporna na osam različitih razreda antibiotika i onda još k tome završila u hrani.

Mike Adams, urednik portala o zdravom životu NaturalNews.com, u svom je tekstu dao odgovor upravo na to pitanje. Iako na prvi pogled zvuči kao još jedna teorija zavjere, Adamsovi argumenti su istodobno logični i zastrašujući.

Ovaj soj E.coli posjeduje nevjerojatno ubojitu kombinaciju karakteristika

Bakteriju koja je izazvala pošast u Europi, njemački su znanstvenici identificirali kao EHEC koji pripada virulentnom soju O104:H4. A Adams tvrdi kako bakterije iz soja O104 gotovo nikad nisu otporne na antibiotike, barem ne u normalnim okolnostima. Da bi bakterije postigle ovu otpornost potrebno ih je višestruko izlagati antibioticima kako bi se potakla mutacija koja ih naposljetku čini otpornima na lijek.

Reverzibilnim inženjeringom genetskog koda ovog soja E.coli njemački su znanstvenici ustanovili da je otporna na osam razreda antibiotika koji se koriste u većini bolnica. Osim toga ovaj O104 soj ima sposobnost proizvodnje posebnih enzima koji joj daju određena svojstva koje bi mogli nazvati "bakterijskim supermoćima".

I kao da to nije dovoljno, ovaj soj E.coli sadrži dva gena, TEM-1 i CTX-M-15, koji već dugo vremena zabrinjavaju liječnike. Zabrinjavaju ih jer su tako opasni da kod mnogih ljudi zaraženih bakterijom koja nosi takve gene dolazi do zatajenja organa, a samim time i smrti.

Da li je ovaj soj E.coli nastao bioinženjeringom?

U ovom trenutku, Adams se pita kako nastaje bakterijski soj koji je otporan na desetke antibiotika, ima razvijen "superenzim" i sadrži dvije smrtonosne genske mutacije?

On tvrdi kako postoji isključivo jedan način da do toga dođe, a to je učestalo i kontrolirano izlaganje bakterije tim antibioticima. To je dug i kompliciran proces stvaranja genski najizdržljivijih sojeva bakterije. Sličan proces genetske selekcije rabi se u razvoju biološkog oružja u američkim laboratorijima.

Adams smatra da je praktično nemoguće da se takav proces odvije sam od sebe u prirodnim uvjetima. S obzirom na to da povrće ne sadrži antibiotike malo je vjerojatno da je bakterija svoju otpornost stekla na taj način. Jedino logično rješenje je, tvrdi Adams, laboratorij.

Problem - reakcija - solucija

Adamsova teorija sugerira da je ovaj opasni soj E.coli umjetno stvoren bioinženjeringom, a zatim je "pušten" u zalihe hrane sa vrlo specifičnim ciljem, a to je kontrola svjetskog tržišta hranom. Klasični poučak problem - reakcija - rješenje apsolutno je primjenjiv na ovu situaciju.

Problem je što je svježa hrana zatrovana s E.coli. Reakcija je panika zbog teških bolesti koje izaziva konzumacija takvog povrća. Rješenje je zabrana i stigmatizacija svježe hrane i kontrola nad svjetskom opskrbom hrane.

Španjolska se protivila uvođenju GMO-a u svoj poljoprivredni sistem

Adams smatra da nije zanemarivo što se sve ovo događa u trenutku kad je EU zabranio upotrebu ljekovitog bilja i prirodnih suplemenata u medicini. Po njemu, konzumacija svježih i prirodnih proizvoda razvija imunološki sustav i štiti od bolesti, za razliku od GMO hrane koja izaziva određene mutacije koje zahtijevaju permanentnu medicinsku pomoć i ovisnost o lijekovima.

Adams smatra kako nije slučajno španjolsko povrće prvo bilo okrivljeno, jer su podaci koje je ranije objavio WikiLeaks pokazali kako se Španjolska bunila i opirala uvođenju GMO-a u svoj agrarni sistem.

Farmaceutske tvrtke imaju i sredstva i motiv

Čak i ako teoriju da je ovaj soj E.coli proizveden bioinženjeringom, ostaje pitanje tko je to učinio. Adams će prstom prvo pokazati na velike farmaceutske tvrtke. Smatra kako je najrealnija mogućnost da one stoje iza ove zavjere, jer imaju i sredstva da izvedu takvo nešto, kao i ogroman motiv.

Čak i kad bi na trenutak pomislili kako je jamačno riječ o teoriji zavjere, i kako se takvo nešto možda moglo dogoditi slučajno, Adams tvrdi da bi to bilo još gore od namjernog kreiranja superbakterije. To bi značilo da je moguće da virusi i bakterije ekstremnih svojstava mogu nastati u prirodnim uvjetima, bez da imamo ikakve spoznaje o njihovim karakteristikama.

Počinje era bio-rata

Adams na kraju zaključuje kako su smrtni slučajevi koje je izazvala E.coli mogli biti izbjegnuti, ali su posljedica nemara i neznanja. Ono što, prema njemu, treba izazvati bojazan jest da bi ova epidemija mogla biti pokazatelj da smo ušli u eru bio-rata. Rata u kojem će se kontrola nad svjetskom populacijom provoditi kroz ponudu i potražnju hrane lijekova.

Pročitajte više