Teško ozlijeđen HTV-ov kaskader; razlog štednja na sigurnosnoj opremi?

NA SNIMANJU HTV-ove tinejdžerske serije "Kad zvoni" u nedjelju je teško ozlijeđen kaskader Siniša I., a razlog bi, prema riječima glumca Siniše Ružića, mogla biti štednja na opremi za sigurnost.

Prema informacijama Večernjeg lista, do nesreće je došlo pri snimanju scene samoubojstva, a od kaskadera se u toj sceni zahtijevao skok iz zgrade s visine od 16 metara. Siniša I. neugodno je pao, te je vozilom Hitne pomoći, koje je bilo prisutno zbog propisa pri snimanju opasnih scena, brzo prebačen u bolnicu Rebro.

Teško ozlijeđeni kaskader u kritičnom je stanju, a liječnici se bore za njegov život.

Prema najavama s HTV-a, serija "Kad zvoni" trebala je biti jedan od najjačih aduta jesenske programske sheme državne televizije, a projekt je povjeren redateljici Vlatki Vorkapić.

Informaciju o nesreći potvrdio je i glasnogovornik HTV-a Janos Roemer: "Mogu samo  potvrditi  da se dogodio nesretan slučaj na snimanju serije i da smo zabrinuti za svog suradnika."

Redateljica Vlatka Vorkapić u kratkom je telefonskom razgovoru s novinarom Večernjeg lista izjavila samo kako trenutno nije u stanju razgovarati.

Jedan od glumaca u seriji, Siniša Ružić, koji se u trenutku nesreće nalazio na setu, kazao je kako se takvo što nije smjelo dogoditi.

"Smatram da netko treba biti odgovoran" – kazao je Ružić, dodavši kako su se kaskaderi za tako opasnu scenu morali poslužiti zračnim jastukom, da bi se na koncu odlučili za "zaštitu" u obliku kartonskih kutija.

"Profit nikada ne smije biti važniji od sigurnosti ljudi na snimanju" – zaključio je Ružić.

Pročitajte više