Tko bi sjedio u Milanovićevoj Vladi da su danas izbori?

KADA bi izbori bili danas, a vlast osvojila koalicija lijevog centra, premijer bi postao predsjednik SDP-a Zoran Milanović, dok bi mu potpredsjednici bili Milanka Opačić i Radimir Čačić, piše tjednik Globus.

Opačić bi bila zadužena i za socijalnu skrb koja više ne bi bila u Ministarstvu zdravstva, dok bi Čačić preuzeo resor gospodarstva, u kojem bi ministar gopsodarstva bio SDP-ovac Branko Grčić. "Mladi lav" SDP-a Gordan Maras trebao bi zasjesti u fotelju ministra financija Ivana Šukera.

Kajin ministar regionalnog razvoja

Za vanjske poslove bila bi zadužena HNS-ovka Vesna Pusić, dok bi se europske integracije izdvojile te bi njih dobio SDP-ovac Neven Mimica. Na Karamarkovo mjesto trebao bi doći Ranko Ostojić, dok je za Vukelićevu fotelju ministra obrane izgledan kandidat SDP-ovac Igor Dragovan.

U kombinacijama za ministarska mjesta pojavljuje se i bivši IDS-ov kandidat za predsjednika Damir Kajin, koji bi mogao doći na mjesto ministra regionalnog razvoja. Tjednik navodi kako bi se koalicija SDP-HNS-IDS trebala formalizirati do jeseni, a već se priprema i plan kako zajedno s HSU-om osvojiti potrebnih 77 zastupničkih mjesta.

Pročitajte više