Tko je moćniji, Bandić ili Gradska skupština? Pogledajte kako danas izgleda Varšavska

MANJE od dva tjedna nakon "revolucije" u Varšavskoj i uhićenja 150 ljudi koji nisu željeli da se u pješačkoj zoni izgradi rampa za ulaz u garažu zgrade Tomislava Horvatinčića, u centru grada je atmosfera kao da se ništa nije dogodilo.

Radnike koji rade na rampi nisu zaustavili niti miroljubivi prosvjednici, a ni gradski skupštinari koji su na dramatičnoj izvanrednoj sjednici izglasali zaključke u kojima stoji da se radovi trebaju prekinuti. Od njih je ipak jači i moćniji zagrebački gradonačelnik Bandić koji je radnike poslao kako bi Horvatinčiću omogućili ulaz u garažu.

Skupštinari otišli na odmor

Bandić je možda samo malo uporniji od skupštinara koji su nakon "dramatične" sjednice otišli na odmor te ni na koji način ne pritišću Zagrebačko poglavarstvo da ispoštuje ono što su oni donijeli.

Bilo kako bilo, u fotogaleriji možete pogledati kolika je već rupa iskopana na mjestu gdje je nekada bila pješačka zona. Pitanje je tko će, kako i kada početi provoditi zaključke Gradske skupštine i Varšavsku ulicu vratiti u njezin "prvotni oblik".

Pročitajte više