Tomčić razgovarao s predstavnicima sindikata pošte i telekomunikacija

Predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić razgovarao je danas s predstavnicima Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Hrvatskog sindikata pošte o provedbi Zakona o privatizaciji HTa i prijedlogu Zakona o pošti, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Josip Pupić upozorio je Tomčića na zastoj u provedbi Zakona o privatizaciji HT-a kojim se predviđa prodaja sedam posto dionica Hrvatskog telekoma zaposlenicima i bivšim zaposlenicima pod povoljnim uvjetima.

Sindikat je predložio da Vlada i sindikati potpišu protokol kojim bi se regulirali modaliteti prodaje, dok je Tomčić istaknuo kako je zakon jasan u definiranju pravnog okvira za prodaju dionica pa Vlada treba odraditi preuzete obveze.

Vezano za saborsku raspravu o konačnom prijedlogu Zakona o pošti predsjednica Hrvatskog sindikata pošte Jadranka Dumbović istaknula je kako je zakon u potpunosti usklađen sa zahtjevima Europske unije i Svjetske poštanske unije, te usmjeren na uvođenje reda na tržištu poštanskih usluga.

Tomčić je naglasio važnost donošenja toga zakona, te predložio dodatne konzultacije i razgovore s predstavnicima klubova zastupnika.

Pročitajte više