Tomislavu Nikoliću ugrožene osnovne životne funkcije

TOMISLAVU NIKOLIĆU, predsjedniku Srpske napredne stranke koji već šesti dan štrajka glađu u želji da isprovocira prijevremene izbore u Srbiji, su ugrožene osnovne životne funkcije.

U posljednjem izvještaju Nikolićevog liječničkog konzilija stoji da liječnici neće još dugo osnovne životne funkcije moći nadomještati infuzijom. Liječnici upozoravaju da je odbijanje vode naročito ugrozilo Nikolićevo zdravlje, dok posljedice štrajka glađu još nisu tako opasne. Nikolić i dalje može komunicirati s liječnicima.

Izgubio pet kilograma

"Vrlo smo zabrinuti i molimo sve koji mogu utjecati na njega da odmah prestane bar s odbijanjem vode", kazao je voditelj konzilija dr. Ljubomir Ilić i objasnio da Nikolić odbija primati i najosnovnije lijekove, piše Blic. Liječnici su Nikolića i njegovu obitelj zamolili da prestane sa štrajkom, no on to ne želi.

"Za sada je izgubio pet kilograma i očekuje da će nastaviti gubiti kilogram dnevno ukoliko ne nastavi uzimati hranu. On je odbio bilo kakav način hranjenja, pa mu se intravenski daju hranjive tvari", objasnio je Ilić.

Jučer je Nikolića u bolnici posjetio bivši srpski premijer i vođa Demokratske stranke Vojislav Koštunica.

Pročitajte više