Trebinjci protiv prosvjeda podrške Vučureviću

ALTERNATIVNI klub Trebinje pozvao je danas sugrađane da ne prosvjeduju u znak podrške Božidaru Vučureviću, koji je u ponedjeljak uhićen u Beogradu zbog osnovanih sumnji da je odgovoran za napade na Dubrovnik početkom devedesetih. Ratni gradonačelnik Trebinja koji se "proslavio" izjavom da će sagraditi stariji i ljepši Dubrovnik i danas ima štovatelja u rodnom gradu, zbog čega je Alternativni klub Trebinje odlučio djelovati.

"Upozoravamo sve one koji su u zabludi: Božidar Vučurević nije personifikacija srpstva ni pravoslavlja, već, naprotiv, personifikacija zločina, kriminala i govora mržnje, žestokog primitivizma i neimaštine, koja je plod njegovog lopovluka kao i lopovluka cijelog kriznog štaba Općine Trebinje", stoji u proglasu trebinjskih alternativaca.

Miting podrške Vučureviću najavljen je za ovu subotu, a iz AK Trebinje upozoravaju da su na istražni postupak protiv njega pritisak radili vladika Grigorije i Demokratska partija Trebinja.

Iz Kluba su najavili podizanje kaznenih prijava protiv 43 osobe koje su već opstruirale procese koje provodi hrvatsko i srpsko pravosuđe.

Vučurević u srpskom pritvoru čeka odluku o izručenju Hrvatskoj. Dubrovnik je dobro poznavao jer je prije agresije kao kamiondžija prodavao drva na dubrovačkom području. 

Pročitajte više